Små pajer med skinka och ost

Små pajer med skinka och ost
Foto: TV4

Ibland är det enklaste även det godaste. Barn brukar gilla sådant man vet hur det smakar. Ost och skinka har man ätit förut! När du ändå står i köket och knåpar kan du göra många och frysa in. Ett nyttigare pajskal gör du genom att byta ut en del av det vita vetemjölet mot grahamsmjöl.

13 mars 2009
Visa mer
6

Du behöver

Pajdeg:

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 125 g margarin
  • 1 msk iskallt vatten
  • Fyllning:
  • 2 dl riven ost
  • 2 dl strimlad skinka
  • 4 ägg
  • 4 dl mjölk
  • malen svartpeppar

Gör så här

  1. Lägg i mjöl, smör och salt i en matberedare. Kör på full fart i 5-6 sekunder. Häll i det kalla vattnet och kör tills det blir en degboll. Ta upp degen och lägg i en plastpåse. Låt den vila i kylskåp i 1 timme.
  2. Värm ugnen till 200§. Ta ut degen och kavla den och lägg i en pajform eller små portionsformar. Förgrädda pajskalen 10-15 minuter.
  3. Lägg i strimlad skinka och ost, krydda med svartpeppar. Blanda ihop äggen och mjölken. Häll blandningen över pajfyllningen. Grädda i ugnen ca 15 minuter, 200° tills äggen har stannat.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept