Små majs- och zucchinibullar med kokos

1 h 40 m
4
Små majs- och zucchinibullar med kokos
Foto: Jessica Frej
1 h 40 m
4

Du behöver

Majs- och zucchinibullar

  • 600 g zucchini
  • 2 tsk salt
  • 280 g majskorn (2 burkar)
  • 2 msk ingefära, riven
  • 0,5 tsk tabasco
  • 2,5 dl kokosmjöl
  • 0,5 kruka koriander
  • 2 dl maizena majsstärklese
  • 1 dl neutral olja, att steka i

Sås

  • 2 gula lökar
  • 3 klyftor vitlök
  • 2 msk olja
  • 1 msk gurkmeja
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 burk kokosmjölk
  • 2 tomater, i klyftor
  • 1 tsk tabasco
  • 0,5 tsk salt

Till servering

  • 4 port basmatiris, kokt
  • mynta
  • koriander

Gör så här

  1. Majs- och zucchinibullar
    Riv zucchinin grovt och lägg i en sil med 2 tsk salt, blanda om och låt stå och droppa 1 timme.
  2. Häll av majskornen och blanda med zucchini, riven ingefära, tabasco, kokosmjöl, koriander och majsstärkelse antingen i en skål eller i en matberedare. Mixa med stavmixer eller i matberedare så majskornen finfördelas med det andra.
  3. Forma med händerna till 20-30 små biffar. Stek i mycket olja tills de får en fin stekyta. Håll biffarna varma i på en plåt i ugnen till servering.
  4. Sås
    Skiva lök och vitlök tunt. Stek lök och vitlök i olja tills en mjuknar.
  5. Tillsätt gurkmeja och spiskummin och stek någon minut. Häll i kokosmjölk och tomater. Tillsätt salt och tabasco och låt puttra några minuter.
  6. Servera biffarna med såsen, kokt ris, färsk mynta och koriander.
Visa mer
Kommentera receptet
Våryra

Fler goda recept