Små lindströmmare i gräddsås

Små lindströmmare i gräddsås
Foto: TV4

De inlagda rödbetorna och kaprisen ger en fin brytning av syrligt till köttet. Servera lindströmmarna nylagade med fin, nykokt potatis. Det låter enkelt, men det är jättegott.

26 oktober 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g nötfärs
  • 3 äggulor
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 kokt potatis
  • 0,5 gul lök
  • 2 msk inlagda rödbetor
  • 1,5 msk kapris
  • smör till stekning
  • 3 dl vispgrädde till såsen
  • persilja

Gör så här

  1. Riv den kokta potatisen grovt. Skala och finhacka löken. Hacka rödbetor och kapris fint. Arbeta färsen smidig med äggulorna, peppar från kvarnen och lite salt. Rör ner grädden. Blanda till sist ner potatis, rödbetor, lök och kapris. Arbeta inte färsen mer än nödvändigt.
  2. Sätt ugnen på 200°. Skölj händerna i kallt vatten och forma 12 små biffar. Låt 1 msk smör bli brunt i en panna på medelvärme och stek biffarna hastigt 1 minut på var sida. Lägg dem i en ugnssäker form.
  3. Vispa ur stekpannan med grädden och häll över i en kastrull. Låt grädden koka ihop tills den tjocknat lite. Sila såsen över biffarna. Ställ in formen i ugnen och låt den stå i 15 minuter. Strö rikligt med hackad persilja över biffarna. Servera genast.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept