Små cocktailköttbullar

Små cocktailköttbullar
Foto: TV4

Små friterade lammköttbullar med mycket kryddor i kan du bjuda som tilltugg till en drink före middagen. Ställ fram tandpetare så kan gästerna ta för sig med hjälp av dem. Receptet kommer från Algeriet.

2 juni 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g lammfärs
  • 1 skiva vitt bröd
  • 1,5 dl mjölk
  • 1 gul lök
  • 1,5 tsk salt
  • 1 msk hackad persilja
  • 1 msk jordnötsolja
  • 1 krm stött saffran
  • 1 krm malen muskot
  • 1 krm malen ingefära
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • olja till fritering

Gör så här

  1. Lös saffranen i mjölken. Lägg brödet i en bunke och häll över mjölken, låt det stå i 10 minuter. Skala och finhacka löken. Blanda färsen med brödet, lök, salt, persilja, olja, muskot och ingefära. Rör till en smidig färs.
  2. Forma små köttbullar av färsen. Häll ut mjölet på ett fat och vispa ägget på ett annat fat. Rulla köttbullarna först i mjölet och sedan i ägget.
  3. Hetta upp oljan i en gryta. Fritera köttbullarna, några i taget, i oljan i 4-5 minuter tills de är gyllenbruna. Ta upp dem med en hålslev och låt dem rinna av på hushållspapper.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept