Skölj purjo, morot och lök noga. Skala morot och lök. Dela allt i små bitar. Lägg kycklingfiléerna i en gryta och rotfrukterna ovanpå kycklingen. Tillsätt också salt och vin. Fyll eventuellt på med lite vatten så att kycklingen täcks. Koka upp utan lock och låt sjuda någon minut. Ta bort skum som bildas, sänk värmen och tillsätt peppar. Koka under lock i 15 minuter. Ta upp kycklingen, sila av resten och spar buljongen.
Lägg 7 gelatinblad i kallt vatten. Skär kycklingen i små bitar. Hacka persiljan. Var noga med att stjälkarna hackas extra fint. Mät upp buljongen, det ska bli 7 dl. Fyll eventuellt på med mer vatten. Smaka av buljongen och tillsätt eventuellt lite mera salt. Krama ur gelatinbladen och lös upp dem i den varma buljongen. Ställ buljongen kallt. När den börjar geléa sig, häll lite i formarna, vicka runt och strö över lite persilja, dragon och körvel. Vicka runt igen så att det kryddgröna fastnar.
Varva kycklingbitar, kryddgrönt och spad i små portionsformar. Avsluta med att hälla på resten av spadet. Ställ kallt och låt stelna helt. När det är dags att stjälpa upp aladåberna - doppa formen hastigt i hett vatten, peta lite längs kanten och stjälp.