Små, snabba tips!

Goda små tilltugg som går snabbt att förbereda (och om möjligt, ännu snabbare att äta upp).

Piementos de padrones
Padrones är milda, gröna chilifrukter. Stek dem i olja någon minut på hög värme. Strö över flingsalt och servera.

Fikon med chèvre och bresaola
Dela fikonen i fyra delar. Bre delarna med bredbar chèvre (eller mixa chevre med crème fraîche). Slå in varje fikon/chevredel med en bresaolaskiva och servera.

Fyllda champinjoner
Sätt ugnen på 225 grader. Fyll champinjonhattar med valfri ost, till exempel mozzarella, färskost, grönmögelost eller chevre. Ta ut när osten smält. Toppa med en nöt eller mandel och servera.

Salta chilimandlar
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda honung, olivolja, chiliflakes och flingsalt. Vänd ner en påse mandlar. Häll blandningen på bakplåtspapper och stoppa in i ugnen 8-10 minuter. Ta ut och blanda om i halvtid!