Slider med regnbåge, baconmarmelad, äggkräm och senapsört

45 m
12 st
45 m
12 st

Du behöver

Baconmarmelad:

  • 50 g bacon, knaperstekt och finstrimlat
  • 50 g schalottenlök, finhackad och stekt
  • 1 dl kaffe
  • 1 dl lönnsirap
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 1 lagerblad
  • 2 varv på svartpepparkvarnen
  • 1 msk dijonsenap

Äggcrème:

  • 1 dl vispgrädde
  • 6 äggulor

Servering:

  • 400 g regnbågsfilé, skinn- och benfri
  • 12 sliderbröd
  • 12 blad senapsört eller rucola

Gör så här

  1. Lägg alla marmeladingredienser, utom senapen, i en kastrull och låt sjuda tills det har kokat ihop till en marmelad. Tillsätt senap och ta av från spisen.
  2. Sätt ugnen på 100 grader.
  3. Vispa ihop grädde, äggulor, salt och peppar. Lägg äggvispet i en liten form, täck med folie och baka mitt i ugnen cirka 10 minuter tills konsistensen har blivit fast men inte torr – tiden varierar beroende på formens storlek. Mixa slätt i en matberedare.
  4. Höj ugnen till 150 grader och stek fisken mitt i ugnen i cirka 8 minuter tills innertemperaturen har nått 48 grader. Ta ut fisken, salta och peppra.
  5. Dela och grilla eller stek sliderbrödet. Lägg på lite baconmarmelad, en bit fisk, äggcrème och senapsört/rucola.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept