Skysås till vilt

Skysås till vilt
Foto: TV4

Till vilt passar det med en sky som har kraftig smak. Förstärk viltbuljong med kalvfond från flaska, vin och kryddor.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 st schalottenlökar
  • 1 msk smör
  • 1 bit morot, liten
  • 1 stjälk blekselleri
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl vin, rött
  • 5 dl viltbuljong
  • 2 msk kalvfond, koncentrerad
  • 2 tsk tomatpuré
  • persiljestjälkar
  • 1 st lagerblad
  • 3 st enbär, torkade
  • 2 tsk svartvinbärsgelé
  • 1 tsk smör

Gör så här

  1. Skala och hacka lökarna och moroten. Tärna sellerin smått. Fräs grönsakerna i smör. Ta av från värmen och rör ner mjölet.
  2. Spä med vin och buljong. Sätt tillbaka kastrullen på värmen och låt koka upp. Sänk värmen och tillsätt fond, tomatpuré, persiljestjälkar, lagerblad och enbär. Låt sjuda i 5 minuter. Sila såsen.
  3. Hetta upp såsen före servering och rör ner vinbärsgelé och smör.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept