Skurna småkakor med dadlar och pistagenötter

45 m
10 kakor
Skurna småkakor med dadlar och pistagenötter
Foto: Pernilla Thelaus/TV4

Småkakor fyllda med pistagenötter och dadlar.

Det här är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar.

24 september 2015
Visa mer
45 m
10 kakor

Du behöver

  • 125 g vetemjöl (2 dl)
  • 15 g socker (3 msk)
  • 75 g smör
  • 1 äggula
  • 100 g torkade dadlar, hackade
  • 1 msk pressad citron
  • 3 msk vatten
  • 50 g pistagenötter
  • 1 msk flytande honung

Pensling

  • lite mjölk
  • lite smält honung

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
  2. Blanda vetemjöl, socker, smör och äggula i en matberedare (låt gärna degen vila kallt ett litet tag).
  3. Koka upp dadlar, pressad citron och vatten till en kletig massa.
  4. Hacka pistagenötter, lägg undan några för dekorering.
  5. Rör ihop dadelblandningen, pistagenötter och honung. Låt svalna.
  6. Kavla ut degen till 2 plattor, ca 30x15 cm. Bred ut fyllningen på ena plattan (lämna kanterna fria). Lägg den andra plattan ovanpå, tryck lätt och se till att kanterna är stängda. Snygga till kanterna och markera ca 10 kakor.
  7. Pensla med mjölk. Grädda ca 20-25 min tills kakan fått färg.
  8. Ta ut ur ugnen, pensla med lite smält honung och strö över lite hackade pistagenötter. Skär kakorna efter markeringarna.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept