Skurna pepparkakor

Skurna pepparkakor
Foto: TV4
Jul

Ju tunnare skivor du skär av denna pepparkaksdeg desto godare och knaprigare blir kakorna.

26 januari 2009
Visa mer

Du behöver

  • 200 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl sirap
  • 2 tsk malen ingefära
  • 2 tsk kanel
  • 2 tsk nejlikor
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 dl sötmandel, skalad och grovhackad
  • ca 6 dl vetemjöl
  • Ugn: 175°

Gör så här

  1. Rör smör och socker vitt.
  2. Tillsätt sirap, kryddor och bikarbonat, mandel samt det mesta av mjölet.
  3. Arbeta degen på lätt mjölat underlag. Dela den och forma två rullar. Platta till rullarna, slå in den i plastfilm, lägg i kylen ett par timmar.
  4. Skär tunna kakor av degen, lägg på plåt med bakpapper och grädda mitt i ugnen cirka 10 minuter. Låt dem kallna på plåten.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept