Det här är en festlig förrättssoppa som brukar överraska de flesta gäster. Precis före servering slår man mousserande vin i soppan, som gör den härligt skummande. Till den här soppan behöver du en mixer eller matberedare.
Krutonger: Värm ugnen till 225°. Bre baguetteskivorna med smör och strö över salt, peppar och vitlökspulver. Lägg baguetteskivorna på en plåt och rosta dem i ugnen i 3-5 minuter.
Skala och hacka löken fint. Fräs den i smör på låg värme. Den ska inte ta färg. Skär gurkan i mindre bitar och låt den fräsa med en kort stund. Lägg över i en kastrull, häll på buljong och koka upp. Sjud i 5 minuter.
Mixa soppan och lägg tillbaka i kastrullen. Rör ner grädden och krydda med salt och peppar. Precis före servering ges soppan ett uppkok och vinet hälls i. Servera i varma tallrikar och dekorera med myntablad. Servera krutongerna till.