Skotska ägg

Skotska ägg
Foto: TV4

Skotska ägg passar utmärkt att ta med på utflykten, men är även trevliga på buffébordet.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 ägg
  • ca 200 g champinjoner, skivade

Färs:

  • 300 g fläskfärs
  • salt och peppar
  • 1 ägg
  • 1 liten gul lök, finriven
  • 2 msk tomatpuré
  • 0,5 dl ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 2 tsk curry

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225°. Hårdkoka äggen och skala dem. Fräs svampen i lite smör. Salta och peppra. Ställ åt sidan.
  2. Blanda färsen med salt, peppar, ägg, lök och tomatpuré. Låt ströbrödet svälla i vattnet i 5 minuter och vänd sedan ner det i färsen med curryn. Dela färsen i fyra delar och forma en platt biff av varje del. Lägg det skalade ägget på mitten och slå in det i färsen. Forma en bulle med blöta händer.
  3. Lägg färsbullarna i lättsmord ugnsform och stek dem mitt i ugnen 25-30 minuter eller tills färsen är klar. Ös då och då med fettet som bildas i formen. Värm svampen hastigt och servera till.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept