Skördesallad med rå kålrabbi, gröna blad, ringblomma, krasse och örtkrutonger

30 m
4
Skördesallad med rå kålrabbi, gröna blad, ringblomma, krasse och örtkrutonger
Foto: Siri Barje
30 m
4

Du behöver

  • 1 kålrabbi
  • 7 msk god olivolja
  • 1 citron
  • salt och peppar
  • 1 huvud krispig sallad, t ex hjärtsallad eller krispsallad
  • 100 g spenat eller machesallad
  • 1 näve grönkål
  • 4 ringblommor
  • 4 krasseblommor
  • 4 skivor valfritt mjukt bröd
  • 1 dl blandade örter, t ex timjan, rosmarin, basilika

Dressing

  • 3 msk olivolja
  • 1 msk vinäger
  • 1 msk dijonsenap
  • 0,5 klyfta vitlök, riven
  • 1 tsk honung
  • några droppar citronsaft
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Skala kålrabbin. Skiva, potatiskala eller mandolina den i tunna skivor. Lägg i en skål med 4 msk olivolja, salt peppar och saften från en halv citron. Låt stå i rumstemperatur i minst 15 minuter.
  2. Riv brödet i mindre bitar. Hacka örterna. Stek brödbitarna gyllene i 3 msk olivolja. Dra stekpannan från värmen och blanda ned örterna. Salta.
  3. Arrangera salladen + grönkål på ett stort fat, bryt den i mindre bitar om det behövs.
  4. Blanda alla ingredienser till dressingen.
  5. Lägg ut kålrabbin på salladen och strö över krutongerna. Skeda över dressingen och dekorera med blommorna!
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept