Skordalia

Skordalia
Foto: TV4

Det här är det grekiska kökets svar på den franska aiolin. Skordalia är godast nylagad och ljummen. Den passar bra till det mesta, fisk, skaldjur eller kött. Den kan också serveras till en bit bröd. Använd en mjölig potatissort.

26 januari 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • 300 g potatis
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1 äggula
  • ca 2 dl olivolja
  • några msk kokande vatten
  • pressad saft av en citron
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Skala potatisen, skär den i tärningar och koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Det tar ca 15 minuter. Låt potatisen rinna av och pressa ner den i en varm skål.
  2. Pressa citronen. Skala och hacka vitlöken fint. Rör ner vitlök och äggula i potatisen med kraftiga tag. Häll i oljan i en tunn stråle och rör hela tiden. Spä eventuellt med lite kokande vatten. Tillsätt citronsaft, salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept