Skogssvampsoppa med smak av messmör

30 m
4
Skogssvampsoppa med smak av messmör
Foto: TV4

Mustig svampsoppa med messmör och torkat renkött.

Dryckestips: Moneillo Barbera d´Asti 2008 

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

1 oktober 2015
30 m
4

Du behöver

  • 6 dl vispgrädde
  • 3 msk kalvfond
  • 2 schalottenlökar
  • 3 dl skogschampinjoner
  • 1 msk messmör
  • 20 g torkat renkött, i små tärningar
  • 2 msk smör, till stekning
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
  • bladpersilja

Gör så här

  1. Hacka svampen grovt och löken finare. Fräs det i en kastrull tillsammans med smöret tills det fått en fin gyllenbrun färg.
  2. Tillsätt grädden, fonden och messmöret. Låt koka upp tills den fått en bra konsistens för soppa.
  3. Tillsätt renköttet och låt koka ihop ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och peppar efter smak.
  4. Servera i en fin sopptallrik och garnera med persilja.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept