Skogschampinjonssoppa med krus på sidfläsk

45 m
6
Skogschampinjonssoppa med krus på sidfläsk
Foto: TV4
45 m
6

Du behöver

Soppa

  • 1 gul lök
  • 250 g skogschampinjoner
  • 1 msk smör
  • 7 dl nötbuljong, gärna hemkokt
  • 2 dl grädde
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 0,5 dl mjölk
  • salt och peppar

Servering

  • 150 g sidfläsk
  • 8 skivor surdegsbröd
  • extralagrad ost, gärna Biskop Premium
  • crème fraiche
  • sallad eller spenat

Gör så här

  1. Skala och hacka löken och dela ner svampen. Lägg undan lite svamp till dekoration. Fräs lök och svamp i en kastrull tillsammans med smöret så det blir gyllene och fint.
  2. Slå i buljongen, grädden och vinägern och låt koka upp. Mixa soppan slät. Slå i kall mjölk precis innan servering och mixa soppan luftig. Smaka av med salt och peppar.
  3. Sidfläsket hackas oerhört fint (som knappnålshuvuden), knaperstek och låt torka på bakplåtspapper. Vid behov får man torka kruset extra i ugnen på 120 grader så att det blir riktigt knaprigt.
  4. Till toasten tar man två skivor surdegsbröd, lägger rikligt med ost emellan och gräddar i våffeljärn. Toasten skärs ren från kanter.
  5. Servera soppan tillsammans med toasten och toppa med kruset, crème fraiche, de sparade svamparna och lite gröna blad.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept