Rödvinssås med selleri och viltfond

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 1 st morot
  • 1 st selleristjälk
  • 2 msk smör
  • 2 dl rött vin
  • 1 dl portvin
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 l mörk viltfond
  • 10 st vitpepparkorn
  • 3 st stjärnanis
  • 2 st lagerblad
  • arrowrot eller maizena
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Skala och grovhacka lök och morot. Hacka sellerin. Fräs grönsakerna i 1 msk smör i en tjockbottnad kastrull.
  2. Häll i vin och tomatpuré och låt koka in nästan helt.
  3. Tillsätt fond och kryddor och sjud tills hälften återstår.
  4. Sila av såsen och red med arrowrot eller maizena. Vispa i 1 msk smör innan servering.
  5. Smaka av med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept