Skivad stek med tomat- och rotsaksmos

Skivad stek med tomat- och rotsaksmos
Foto: TV4

Be slaktaren att få en lammstek skivad rakt över i 2 centimeters tjocka skivor med benet kvar. Ett smakrikt rotsaksmos är gott därtill.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4-6 skivor lammstek
  • paprikapulver
  • salt och peppar

Mos:

  • 4 st bifftomater, skalade
  • 1 klyfta vitlök, hackad
  • 2 st palsternackor, skivade
  • 2 st majrovor, skivade
  • 1-2 msk olivolja
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Börja med moset. Fräs grönsakerna med oljan i en kastrull, sänk värmen och koka sakta under lock tills allt mosar sig. Krydda.
  2. Krydda köttet, stek 3-4 min på var sida. Slå 1/2 dl vatten i pannan, lägg på lock och efterstek 5 min. Servera med moset och nudlar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept