Skivad stek med tomat- och rotsaksmos

Skivad stek med tomat- och rotsaksmos
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Skivad stek med tomat- och rotsaksmos

11 ingredienser

Be slaktaren att få en lammstek skivad rakt över i 2 centimeters tjocka skivor med benet kvar. Ett smakrikt rotsaksmos är gott därtill.

Ingredienser

portioner
  • 4-6 skivor lammstek
  • paprikapulver
  • salt
  • peppar

Mos:

  • 4 bifftomater, skalade
  • 1 klyfta vitlök, hackad
  • 2 palsternackor, skivade
  • 2 majrovor, skivade
  • 1-2 msk olivolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Börja med moset. Fräs grönsakerna med oljan i en kastrull, sänk värmen och koka sakta under lock tills allt mosar sig. Krydda.
  2. Krydda köttet, stek 3-4 min på var sida. Slå 1/2 dl vatten i pannan, lägg på lock och efterstek 5 min. Servera med moset och nudlar.