Skinksallad med ägg

Skinksallad med ägg
Foto: TV4

En sallad är ofta en trevlig inledning på en måltid. Här har vi valt en sallad med skinka och grönsaker och en klassisk vinägrett.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 200 g kokt skinka
  • 2 hårdkokta ägg
  • 0,5 röd paprika
  • 10 rädisor
  • 6 körsbärstomater
  • 1 morot
  • sallatsblad
  • slätbladig persilja
  • Vinägrett:
  • 5 msk matolja
  • 1,5 msk vinäger
  • 1 tsk salt
  • 1 krm malen vitpeppar
  • 1 tsk dijonsenap

Gör så här

  1. Vinägrett: Blanda samman salt, peppar och vinäger. Vispa ner senap och olja.
  2. Kärna ur och skär paprikan i mindre bitar, skär rädisorna i skivor och dela tomaterna. Skala moroten och skär den i slantar, skär skinkan i strimlor
  3. Lägg upp sallatsbladen på fyra assietter. Fördela paprika, rädisor, morot och skinka över. Skala äggen och skär dem i klyftor. Garnera salladen med persilja, ägg och tomat, skeda över vinägrett.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept