Skinkpaté med oliver

Skinkpaté med oliver
Foto: TV4

Lättlagat och effektivt. Förbered den dagen innan, mixa ihop allt på en gång och servera till många. Syltade trattkantareller bryter smaken bra.

26 januari 2009
10

Du behöver

  • 1 kg skinkfärs, eller hälften kalvfärs
  • 1 paket bacon, strimlat
  • 6 enbär, krossade
  • 6 svartpepparkorn, krossade
  • 3 dl torrt vitt vin
  • 5 cl konjak
  • 1 tsk 4-kryddor
  • 1 krm timjan
  • 2 ägg
  • 1 msk vetemjöl
  • 25 st pimentosfyllda oliver
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Blanda färsen väl med allt utom oliverna. Kyl den en halvtimme.
  3. Fyll färsen i smord avlång bakform och varva med oliverna.
  4. Grädda i vattenbad i nedre delen av ugnen en dryg timme.
  5. Slå av den vätska som bildas och låt färsen kallna i formen i kyl över natten.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept