Skinkpaté med oliver

Skinkpaté med oliver
Foto: TV4

Lättlagat och effektivt. Förbered den dagen innan, mixa ihop allt på en gång och servera till många. Syltade trattkantareller bryter smaken bra.

26 januari 2009
Visa mer
10

Du behöver

  • 1 kg skinkfärs, eller hälften kalvfärs
  • 1 paket bacon, strimlat
  • 6 enbär, krossade
  • 6 svartpepparkorn, krossade
  • 3 dl torrt vitt vin
  • 5 cl konjak
  • 1 tsk 4-kryddor
  • 1 krm timjan
  • 2 ägg
  • 1 msk vetemjöl
  • 25 st pimentosfyllda oliver
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Blanda färsen väl med allt utom oliverna. Kyl den en halvtimme.
  3. Fyll färsen i smord avlång bakform och varva med oliverna.
  4. Grädda i vattenbad i nedre delen av ugnen en dryg timme.
  5. Slå av den vätska som bildas och låt färsen kallna i formen i kyl över natten.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept