Skinkfyllda rullar

Skinkfyllda rullar
Foto: TV4

När du har lite julskinka kvar passar det bra att laga den här läckra rätten. Servera som lunch eller kvällsrätt med krispiga grönsaker.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 400 g strimlad kokt skinka
  • 250 g fryst, hackad grönkål eller spenat
  • 1 rödlök
  • smör
  • salt och malen svartpeppar
  • 1 dl crème fraiche
  • 8 färska lasagneplattor
  • 1 dl tomatsås
  • 2 dl riven ost

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225°. Tina grönkålen och pressa ur vattnet. Skala och hacka löken. Fräs lök och grönkål i smör. Krydda med salt och peppar.
  2. Rör ner skinka och crème fraiche. Lägg fyllningen på lasagneplattorna. Rulla ihop plattorna från långsidan. Lägg dem i en smord ugnssäker form.
  3. Häll över tomatsåsen och strö över osten. Gratinera i mitten av ugnen 20-25 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept