Skinkfyllda rullar

Skinkfyllda rullar
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Skinkfyllda rullar

10 ingredienser

När du har lite julskinka kvar passar det bra att laga den här läckra rätten. Servera som lunch eller kvällsrätt med krispiga grönsaker.

Ingredienser

portioner
  • 400 g kokt skinka, strimlad
  • 250 g fryst grönkål, hackad (eller spenat)
  • 1 rödlök
  • smör
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 dl crème fraîche
  • 8 färska lasagneplattor
  • 1 dl tomatsås
  • 2 dl ost, riven

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225°. Tina grönkålen och pressa ur vattnet. Skala och hacka löken. Fräs lök och grönkål i smör. Krydda med salt och peppar.
  2. Rör ner skinka och crème fraiche. Lägg fyllningen på lasagneplattorna. Rulla ihop plattorna från långsidan. Lägg dem i en smord ugnssäker form.
  3. Häll över tomatsåsen och strö över osten. Gratinera i mitten av ugnen 20-25 minuter.