Skinkfyllda kronärtskockor

Skinkfyllda kronärtskockor
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Skinkfyllda kronärtskockor

8 ingredienser

Passar kanske en tv-kväll när man är sugen på något litet. Rätten går att förbereda i god tid.

Ingredienser

portioner
  • 200 g skinkrester
  • 0,5 l buljong, från tärning
  • 1 gul lök
  • 4 port potatismos, hemlagat eller av pulver
  • 1 äggula
  • 2 förp kronärtskocksbotten
  • ost, riven
  • persilja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 275°. Skär skinkan mycket fint och finhacka löken. Koka skinka och lök med buljongen en kort stund så att det blir genomhett. Sila buljongen och spara den.
  2. Gör i ordning ett fast potatismos. Blanda skinka och lök med potatismos och rör det luftigt. Späd med lite av buljongen till lagom konsistens. Rör ned äggulan.
  3. Lägg ut kronärtskockorna i en smord ugnsform. Klicka på moset. Strö över lite riven ost och gratinera rätten i ugn.