Skinkfyllda kronärtskockor

Skinkfyllda kronärtskockor
Foto: TV4

Passar kanske en tv-kväll när man är sugen på något litet. Rätten går att förbereda i god tid.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 hg skinkrester
  • 0,5 liter buljong, från tärning
  • 1 st gul lök
  • 4 portioner potatismos, hemlagat eller av pulver
  • 1 st äggula
  • 2 burkar kronärtskocksbottnar
  • riven ost
  • persilja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 275°. Skär skinkan mycket fint och finhacka löken. Koka skinka och lök med buljongen en kort stund så att det blir genomhett. Sila buljongen och spara den.
  2. Gör i ordning ett fast potatismos. Blanda skinka och lök med potatismos och rör det luftigt. Späd med lite av buljongen till lagom konsistens. Rör ned äggulan.
  3. Lägg ut kronärtskockorna i en smord ugnsform. Klicka på moset. Strö över lite riven ost och gratinera rätten i ugn.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept