Skinka med portvinstuvade champinjoner

Skinka med portvinstuvade champinjoner
Foto: TV4

Kokt skinka behöver inte stekas; den är ju redan klar. Däremot är det gott att bara bräcka den hastigt, dvs låta den bli varm i en riktigt het panna.

26 januari 2009
Visa mer
2

Du behöver

  • ca 350 g kokt skinka
  • 350-400 g champinjoner
  • 1 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 2-3 dl grädde
  • salt och peppar
  • 0,5-0,75 dl portvin
  • några droppar soja
  • 0,25 dl hackad persilja

Gör så här

  1. Skiva skinkan och champinjonerna. Fräs champinjonerna med smöret tills all vätska kokat in.
  2. Pudra över mjölet, späd med grädden lite i sänder och koka sakta minst 30 minuter. Krydda med salt och peppar, portvin och soja.
  3. Bräck skinkan hastigt i stekpannan. Servera med stuvningen och strö på persilja.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept