Skeppargryta

Skeppargryta
Foto: TV4

Finns den skeppare som inte faller för smörkokta strömmingsfiléer med hackad dill? Tänk på att äggen ska vara ordentligt hårdkokta, gärna kokade 10 minuter.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 1 kg hel strömming eller 600 g rensad
  • 2-3 msk smör
  • 2 tsk salt
  • svartpeppar
  • 1-1,5 dl hackad dill
  • 2 hårdkokta ägg

Servering:

  • kokt potatis
  • sallad

Gör så här

  1. Rensa strömmingen och ta ur ryggbenet. Skölj den sedan väl och låt den rinna av.
  2. Smält smör i en låg, vid kastrull. Vik så att strömmingen ser hel ut. Lägg ner den i kastrullen. Strö på salt och peppar. Hacka dillen och lägg den överst. Låt allt sjuda på svag värme med ett smörpapper som lock i cirka 10 minuter.
  3. Hacka äggen och strö de över. Servera direkt ur kastrullen med kokt skalpotatis och en sallad.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept