Skärgårdsströmming

Skärgårdsströmming
Foto: TV4

En smidig lunchrätt - allt i samma låda. Laga den här rätten när du har kall, kokt potatis över. Knäckebröd och ost är gott till.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 kg hel strömming eller 600 g rensad
  • smör till formen
  • 6 kalla kokta potatisar i skivor
  • 12-15 ansjovisfiléer i bitar
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk ansjovisspad
  • 4 msk hackad dill
  • 0,5 dl ströbröd
  • vitpeppar, salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skiva de kalla potatisarna. Smörj en ugnssäker form. Täck bottnen av formen med potatisskivorna.
  2. Lägg ansjovisbitar på strömmingens köttsida. Vik ihop så att fiskarna ser hela ut. Ställ dem i rader på potatisbädden med ryggen upp.
  3. Vispa samman grädde, ansjovisspad och dill. Häll detta över strömmingen. Strö över en blandning av ströbröd, lite vitpeppar och salt. Grädda i 200-225° ugn i 20-25 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept