I samarbete med Abba

Skärgårdssoppa med lax, vitt vin och hummerfond

30 m
4
Skärgårdsoppa med lax, vitt vin och hummerfond
Foto: Köket.se
30 m
4

Du behöver

  • 2 morötter
  • 1 gul lök
  • olja, till stekning
  • 1 påse abbas bas till fisksoppa, hummer & vitt vin
  • 2 dl grädde
  • 200 g laxfilé
  • 200 g torskfilé
  • 150 g sockerärtor
  • 0,5 dl dill, hackad
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100 grader.
  2. Börja med att skala morötterna. Strimla den ena till tunna strimlor med hjälp av potatisskalaren. Lägg strimlorna på en plåt med bakplåtspapper och torka i ugnen tills de börjar bli krispiga, ca 15 minuter.
  3. Hacka ner den andra moroten. Skala och hacka lök. Fräs lök och morötter i en kastrull med lite olja. Slå på abbas bas till fisksoppa och 2 dl grädde och låt koka upp.
  4. Dela ner fisken till grytbitar och lägg ner i grytan. Halvera sockerärtorna och tillsätt i grytan. Låt koka i 10 minuter. Smaka av med dill, salt och peppar.
  5. Servera soppan och strö över de torkade morotsstrimlorna!
Visa mer
Kommentera receptet
I samarbete med Abba

Fler goda recept

Fler från Abba

Visa alla recept från Abba