Skärgårdssoppa med lax, vitt vin och hummerfond

Skärgårdssoppa med lax, vitt vin och hummerfond 2021
Foto: köket.se

Skärgårdssoppa med lax, vitt vin och hummerfond

16 ingredienser

30 min

Snabb och god fisksoppa med vitt vin, grädde och hummerfond. Toppa soppan med en vispad romkräm och du får en riktig lyxig vardagsmiddag!

Abba stenbitsrom
Abba stenbitsrom produkt

Abba stenbitsrom

Vi väljer ut den allra bästa rommen och lagrar den till perfekt mognad. Lyxig rom som passar till det mesta!

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 1 morot
  • 1 gul lök
  • olja, till stekning
  • 1 dl vitt vin
  • 1 msk koncentrerad hummerfond
  • 2,5 dl grädde
  • 2,5 dl vatten
  • 250 g laxfilé
  • 250 g torskfilé
  • salt
  • peppar
  • 150 g sockerärtor, strimlade
  • färsk dill, till garnering

Romkräm

  • 1 dl crème fraîche
  • 2 msk Abba Röd stenbitsrom
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Skala moroten och löken och hacka ner fint. Fräs lök och morötter i en kastrull med lite olja tills de blivit glansiga och mjuka. Slå på vitt vin och låt sjuda ihop någon minut. Tillsätt grädde och hummerfond och låt koka upp.
  2. Dela ner fisken till grytbitar och lägg ner i grytan. Låt koka i 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Vispa crème fraiche fin och fluffig. Tillsätt stenbitsrom och smaka av med lite svartpeppar.
  4. Toppa soppan med romkrämen, strimlade sockerärtor och lite färsk dill.
TIPS!
Fler tips från Abba!
Abba laxbolognese

Fler tips från Abba!

Här hittar du fler tips och goda recept från Abba!

Läs mer