Skärgårdsgryta

Skärgårdsgryta
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Skärgårdsgryta

14 ingredienser

En lite annorlunda skärgårdsgryta med rödvin i.

Ingredienser

portioner
  • 2 torskfiléer
  • 4-6 abborrfiléer
  • 75 g matfett
  • 1 knippe färsk lök, i bitar
  • 2 små burkar skivade champinjon, ca 200 g
  • 1 förp krossade tomater
  • 0,5 l vatten + svampspadet
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • salt
  • vitpeppar
  • 10-12 färskpotatisar (små)
  • 1 dl rödvin (knappt)
  • hackad dill, persilja och gräslök

Servering

  • 2 dl crème fraîche

Gör så här

  1. Smält matfettet och låt lök och champinjoner svettas några minuter. Häll över tomater, vatten, svampspad och buljongtärningar. Krydda och låt alltsammans koka upp.
  2. Lägg i potatisen delade i lagom stora bitar och sjud den i 3-5 minuter.
  3. Skär fisken i mindre bitar och lägg den ovanpå potatisen. Sjud vidare i 3-5 minuter. Smaka av med vin och lite kryddgrönska.
  4. Servera i djupa tallrikar och klicka i crème fraiche och resten av kryddgrönska i tallriken. Servera hårt bröd och smör och ost till.