Skånsk kalops

Skånsk kalops
Foto: TV4

Den som önskar extra skånsk touch på kalopsen använder enbart kryddpepparkorn och lägger i tre, fyra lagerblad i stället för ett. Servera med inlagda rödbetor och kokt skalpotatis.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1-1,5 kg oxkött
  • 25 g smör
  • 3 gula lökar
  • 2 morötter
  • 2 msk vetemjöl
  • 8 kryddpepparkorn
  • 1 msk vitpepparkorn + malen vitpeppar
  • salt
  • 1 lagerblad
  • 1 köttbuljong

Till servering:

  • inlagda rödbetor
  • kokt potatis

Gör så här

  1. Skär köttet i stora tärningar. Hetta upp smör i en gjutjärnsgryta och bryn köttet runt om i omgångar. Lägg över köttet i en skål allteftersom.
  2. Skala och skär lök och morötter i stora bitar och bryn grönsakerna i grytan. Pudra över lite vetemjöl under omrörning och låt mjölet suga upp fettet från bottnen. Lägg tillbaka köttet.
  3. Fyll på med vatten så det nästan täcker. Tillsätt pepparkorn, salt, lagerblad och buljongtärning. Sjud under lock i 1-2 timmar. Krydda med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept