Skånsk äppelkaka

Skånsk äppelkaka
Foto: TV4

En läcker och ganska mäktig äppelkaka som kan serveras till eftermiddagskaffet eller som dessert.

26 januari 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • 4-5 syrliga äpplen, skalade och tärnade
  • 2 tsk kanel
  • 3 ägg
  • 4 dl strösocker
  • 150 smör, smält
  • 4 dl ströbröd
  • 1 dl malen sötmandel
  • 4 malda bittermandlar
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk vetemjöl
  • 0,5 dl grädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda äppeltärningarna med kanel. Smöra och bröa en stor rund kakform.
  2. Vispa ägg och socker. Rör ner smör. Blanda de torra ingredienserna och blanda ner dem. Rör till sist ner grädden.
  3. Vänd ner äppeltärningarna och häll upp smeten i formen. Grädda i nedre halvan av ugnen cirka 50 minuter. Servera kakan med vispgrädde eller vaniljsås.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept