Skaldjurssallad med crabfish

Skaldjurssallad med crabfish
Foto: TV4

En fräsch sallad med skaldjur och crabfish passar fint på buffébordet. Du kan även servera den som förrätt. Chilidressingen serveras bredvid och gärna ett gott bröd till.

26 januari 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • 250 g crabfish
  • 25 kräftor
  • 250 g bläckfisk
  • 250 g rensade räkor
  • 1 huvud isbergssallat
  • 250 g färska champinjoner
  • 5 avokador
  • 2 röda paprikor

Chilidressing:

  • 1,5 dl gräddfil
  • 3 dl majonnäs
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 krm chilipulver
  • 1 liten röd spansk peppar
  • 1 msk sweet chili-sås
  • 1 krm kajennpeppar

Citronett:

  • 1,5 msk pressad citronsaft
  • 0,5 dl neutral olja
  • salt och malen vitpeppar
  • Marinad:
  • 0,5 dl vitt vin
  • 1 dl pressad apelsinsaft
  • 1 vitlöksklyfta

Till dekoration:

  • dill

Gör så här

  1. Blanda samman vitt vin och apelsinsaft till marinad, pressa i vitlöken. Marinera crabbfish, kräftor och bläckfisk i 1 timme. Rör ihop olja och pressad citron till citronett, krydda med salt och peppar. Skär champinjonerna i klyftor, lägg dem i citronetten och låt marinera 1 timme.
  2. Chilidressing: Blanda majonnäs och gräddfil, pressa i vitlöken. Ta bort kärnorna ur chilifruken, hacka den fint och lägg i såsen. Blanda i sweet chili och krydda med chilipulver och kajennpeppar. Ställ kallt till servering.
  3. Skala avokadon och skär i mindre bitar. Skiva paprikan. Låt champinjonerna rinna av och blanda dem med avokadon och paprikan. Riv sallaten i mindre bitar och lägg upp den på serveringsfatet. Låt skaldjursblandningen rinna av och blanda försiktigt med räkorna. Lägg upp champinjonblandningen och skaldjursblandningen ovanpå. Garnera med dill.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept