Skaldjursrisotto

Skaldjursrisotto
Foto: TV4

Använd gärna italienskt avorioris till risotton, så får du den rätta konsistensen. Byter du ut vattnet mot vitt vin och tillsätter lite riven parmesanost får du en riktigt festlig variant.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 stor gul lök, skivad
  • 25 g smör
  • 3 dl ris
  • 6 dl vatten + musselspad
  • salt och svartpeppar
  • 1 tsk curry
  • 1 burk musslor i vatten 200 g
  • ca 150 g skalade räkor
  • 1 dl gröna oliver, skivade

Gör så här

  1. Fräs löken med lite av matfettet i en gryta. Slå på riset och fräs det blankt.
  2. Slå över vatten blandat med musselspad och sjud under lock tills riset är klart, 15-18 minuter. Krydda med salt och peppar.
  3. Fräs resten av smöret med curry i en gryta. Tillsätt musslor, räkor och skivade oliver. Fräs någon minut innan det slås över riset. Blanda försiktigt och servera.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept