Skaldjurspastejer

Skaldjurspastejer
Foto: TV4

En härlig pastej som förrätt eller tillbehör till ex sparris- eller purjolökssoppa. Pastejerna kan fyllas i förväg och vänta i kylen för att sedan gräddas serveras direkt ur ugnen.

26 januari 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • 1 sats Pajdeg
  • Fyllning:
  • 2,5 msk margarin
  • 3 msk vetemjöl
  • 3 dl musselspad + mjölk
  • 1 burk musslor i vatten
  • 300 g skalade räkor, grovhackade
  • 2 msk hackad dill
  • 1 st äggula
  • 1 st ägg
  • riven ost
  • salt
  • citron
  • Ugn: 225°

Gör så här

  1. Gör pajdegen. Klä pastejformar med den och ställ kallt.
  2. Fräs ihop margarin och mjöl, späd med vätska till en lagom tjock stuvning, krydda, koka 5 min. Vänd ned musslor, räkor och dill. Ta av värmen, rör ned äggulan.
  3. Sätt ugnen på 225 grader. Fyll formarna med den avsvalnade stuvningen. Kalva ut restdegen, ta ut remsor och lägg över, pensla med ägg. Grädda på plåt 20-25 min.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept