Skaldjurspaj med ägg och champinjoner

Skaldjurspaj med ägg och champinjoner
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Skaldjurspaj med ägg och champinjoner

11 ingredienser

En spenatsallad kompletterar den här rätten. Det går att använda frusna räkor, men de måste tinas och det mesta vattnet pressas ur med hushållspapper t ex.

Ingredienser

portioner

Pajdeg:

  • 150 g smör
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 0,5 dl vatten, kallt

Fyllning:

  • 300 g räkor med skal
  • 1 förp musslor i vatten
  • 250 g champinjoner, hackade
  • 3 ägg
  • 2,5 dl mellangrädde
  • 1 dl dill, finhackad
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Pajdeg: Mixa en smuldeg av smör och mjöl. Tillsätt vattnet. Arbeta snabbt ihop degen. Lägg den i en plastfilm i kylen 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 225°.
  3. Rensa räkorna, hacka dem grovt.
  4. Vispa ihop ägg och grädde, krydda och vänd ned dill, svamp och skaldjur.
  5. Ta fram pajdegen ur kylskåpet. Kavla ut degen och klä en pajform, tryck till runt kanterna och nagga botten. Förgrädda pajskalet 10 min.
  6. Ta ut formen. Slå i fyllningen och grädda klart ca 20 min.