Skaldjurspaj med ägg och champinjoner

Skaldjurspaj med ägg och champinjoner
Foto: TV4

En spenatsallad kompletterar den här rätten. Det går att använda frusna räkor, men de måste tinas och det mesta vattnet pressas ur med hushållspapper t ex.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 1 sats Pajdeg:
  • 150 g smör
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 0,5 dl kallt vatten
  • Fyllning:
  • 300 g räkor med skal
  • 1 burk musslor i vatten
  • 250 g champinjoner, hackade
  • 3 st ägg
  • 2,5 dl mellangrädde
  • 1 dl finhackad dill
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Pajdeg: Mixa en smuldeg av smör och mjöl. Tillsätt vattnet. Arbeta snabbt ihop degen. Lägg den i en plastfilm i kylen 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 225°.
  3. Rensa räkorna, hacka dem grovt.
  4. Vispa ihop ägg och grädde, krydda och vänd ned dill, svamp och skaldjur.
  5. Ta fram pajdegen ur kylskåpet. Kavla ut degen och klä en pajform, tryck till runt kanterna och nagga botten. Förgrädda pajskalet 10 min.
  6. Ta ut formen. Slå i fyllningen och grädda klart ca 20 min.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept