Skaldjurslasagne med saffransvinaigrette

Skaldjurslasagne med saffransvinaigrette
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Skaldjurslasagne med saffransvinaigrette

21 ingredienser

Skaldjurslasagne med saffransvinaigrette. Gott och enkelt som festmåltid!

Ingredienser

portioner
  • 12 färska lasagneplattor
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 12 gröna oliver
  • 2 tomater
  • 1 avokado
  • 1 rödlök
  • gräslök
  • timjan
  • dragon
  • 16 havskräfta
  • 8 pilgrimsmusslor utan rom
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Saffransvinägrett

  • 1 dl olivolja
  • 2 msk vitvinsvinäger (eller citronsaft)
  • 0,5 g saffran
  • tabasco
  • salt
  • peppar

Gör så här

Förberedelser skaldjurslasagne

  1. Förväll havskräftorna. Ta bort eventuell rom på pilgrimsmusslorna. Finhacka paprika och tomater. Skiva rödlök och oliver.

Saffransvinägrett

  1. Blanda ingredienserna till saffransvinaigretten. Ta tabasco efter smak.

Skaldjurslasagne

  1. Koka lasagneplattorna i rikligt med saltat vatten. Ha också i lite olivolja.
  2. Stek pilgrimsmusslorna i grillpanna, någon minut på varje sida. Ha i havskräftstjärtarna på slutet. Salta och peppra. Dra pannan från värmen och låt stå på eftervärme. Fräs grönsakerna snabbt i olivolja. Salta och peppra.
  3. Ta upp lasagneplattorna med en hålslev. Varva plattor, grönsaker och skaldjur. Avsluta med grönsaker, skaldjur och droppa över noggrant blandad saffransvinaigrett.
  4. Servera gärna din skaldjurslasagne med en god brödbit och ett glas gott vitt vin.