Skaldjurslasagne med saffransvinaigrette

Skaldjurslasagne med saffransvinaigrette
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
4

Du behöver

  • 12 st färska lasagneplattor
  • 1 st röd paprika
  • 1 st gul paprika
  • 12 st gröna oliver
  • 2 st tomater
  • 1 st avokado
  • 1 st rödlök
  • gräslök
  • timjan
  • dragon
  • 16 st havskräftor
  • 8 st pilgrimsmusslor utan rom
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Saffransvinägrett

  • 1 dl olivolja
  • 2 msk vitvinsvinäger eller citronsaft
  • 0,5 g saffran
  • tabasco
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Förberedelser skaldjurslasagne
    Förväll havskräftorna. Ta bort eventuell rom på pilgrimsmusslorna. Finhacka paprika och tomater. Skiva rödlök och oliver.
  2. Saffransvinägrett
    Blanda ingredienserna till saffransvinaigretten. Ta tabasco efter smak.
  3. Skaldjurslasagne
    Koka lasagneplattorna i rikligt med saltat vatten. Ha också i lite olivolja.
  4. Stek pilgrimsmusslorna i grillpanna, någon minut på varje sida. Ha i havskräftstjärtarna på slutet. Salta och peppra. Dra pannan från värmen och låt stå på eftervärme. Fräs grönsakerna snabbt i olivolja. Salta och peppra.
  5. Ta upp lasagneplattorna med en hålslev. Varva plattor, grönsaker och skaldjur. Avsluta med grönsaker, skaldjur och droppa över noggrant blandad saffransvinaigrett.
  6. Servera gärna din skaldjurslasagne med en god brödbit och ett glas gott vitt vin.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept