Skaldjurslasagne

Skaldjurslasagne
Foto: TV4

Kräftstjärtar, krabba och musslor är de havets läckerheter som bjuds i den här lasagnen. Till den här rätten passar det bra att servera dill och citron.

17 mars 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 16 lasagneplattor
  • 350 g kräftstjärtar
  • 200 g krabbkött
  • 225 g musslor
  • 3 dl lagrad ost
  • salt och malen vitpeppar
  • Béchamelsås:
  • 2 msk smör
  • 4 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Béchamelsås: Smält smör i en kastrull och rör i vetemjöl. Stäng av plattan och låt det dra ett par minuter. Rör då och då så att det inte blir brunt eller bränner fast. Tillsätt 5 dl mjölk, salt och vitpeppar under omrörning. Låt såsen småkoka 10–15 minuter.
  2. Sätt ugnen på 200°. Blanda i musslor, kräftstjärtar och krabba. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Häll sås i bottnen på en smord ugnssäker form. Varva kräftstjärtar, krabba och musslor med lasagneplattorna och avsluta med sås. Strö över den rivna osten. Gratinera i ugnen ca 30 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept