Skaldjursentré

Skaldjursentré
Foto: TV4

Lättgjord räkrätt på bilden vackert serverad i snäckskal. Vanliga portionsformar går förstås lika bra. Gör allt klart och gratinera då gästerna kommer.

26 januari 2009
4

Du behöver

  • 350 g räkor med skal
  • 1 burk musslor i vatten, ca 225 g
  • 1 liten gul lök, finhackad
  • 2 klyftor vitlök, hackade
  • lite cayennepeppar
  • 1 knippa persilja, hackad
  • 50-75 g smör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°, grill.
  2. Skala räkorna och blanda dem med avrunna musslor. Fördela i portionsskålar.
  3. Knåda ihop smör, vitlök, kajennpeppar och lök och klicka över. Sätt in under grillen tills smöret smält. Garnera med persilja. Vitt bröd till.
Visa mer
Kommentera receptet
Paskkampanj

Fler goda recept