Skaldjursentré

Skaldjursentré
Foto: TV4

Lättgjord räkrätt på bilden vackert serverad i snäckskal. Vanliga portionsformar går förstås lika bra. Gör allt klart och gratinera då gästerna kommer.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 350 g räkor med skal
  • 1 burk musslor i vatten, ca 225 g
  • 1 liten gul lök, finhackad
  • 2 klyftor vitlök, hackade
  • lite cayennepeppar
  • 1 knippa persilja, hackad
  • 50-75 g smör

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°, grill.
  2. Skala räkorna och blanda dem med avrunna musslor. Fördela i portionsskålar.
  3. Knåda ihop smör, vitlök, kajennpeppar och lök och klicka över. Sätt in under grillen tills smöret smält. Garnera med persilja. Vitt bröd till.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept