Skagentoast med rökta räkor

Skagentoast med rökta räkor
Foto: TV4

Skagentoast med rökta räkor

Av: Adam - Nyköping

Från: Halv åtta hos mig

8 ingredienser

30 m

En klassisk toast skagen till förrätt slår aldrig fel! Den här varianten är gjord på rökta räkor och serveras på ett surdegsbröd.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 500 g räkor, rökta
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 dl majonnäs
  • några kvistar dill
  • 1 citron
  • salt
  • svartpeppar
  • 4 skivor surdegsbröd

Gör så här

  1. Skala räkorna och lägg dem i en bunke med crème fraiche och majonnäs. Finhacka dillen och smaka av tills du tycker det är lagom dillsmak. Tillsätt citronsaft efter behag, ca 1-2 tsk brukar vara lagom. Spara lite citron till garnering. Smaka av med salt och peppar.
  2. Rosta surdegsbrödet. Lägg på skagenröran och dekorera med en citronskiva och en dillkvist.