Sjötunga med toppmurklor

Sjötunga med toppmurklor
Foto: TV4

Vill du bjuda riktigt lyxigt ska du välja sjötunga kokt i vitt vin och serverad med hummersås och murklor.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g sjötungsfilé
  • salt och malen vitpeppar
  • 2 dl vitt vin
  • 2 dl toppmurklor
  • Hummersås:
  • 2 schalottenlökar
  • 1 msk smör
  • 2 tsk tomatpuré
  • 6 dl hummerbuljong
  • 3 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Hummersås: Skala och finhacka löken. Fräs den lätt i smör. Klicka i tomatpuré och fräs en stund. Häll i hummerbuljong och grädde och låt koka ihop till hälften. Krydda med salt och peppar.
  2. Lägg murklorna i ett durkslag över en kastrull med kokande vatten. Lägg på lock och låt stå i 6-7 minuter.
  3. Krydda fisken med salt och peppar. Rulla ihop till rullar och ställ dem trångt i en smord kastrull. Slå på vitt vin och koka upp. Sänk värmen och låt sjuda försiktigt tills fisken är vit rakt igenom. Servera med sås och murklor.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept