Sjömansgryta

Sjömansgryta
Foto: TV4

En variant på sjömansbiff, men gjord på färs och gratinerad med ost mot slutet.

26 januari 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • 1 kg blandfärs
  • salt och peppar
  • 1 tsk timjan
  • 3 msk tomatpuré
  • 4 stora gula lökar
  • ca 16 potatisar
  • 2 palsternackor
  • 1 flaska porter
  • 2 tärningar nötbuljong
  • 4 dl vatten
  • 3 dl riven ost
  • smör att steka i

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225°. Bryn färsen i omgångar, krydda med salt, peppar, timjan och tomatpuré. Skala och skiva lök, potatis och palsternacka. Fräs löken mjuk.
  2. Varva potatis, lök, palsternacka och färs i en stor lättsmord ugnsform. Lägg potatis underst och överst och krydda potatislagret lätt med salt, peppar och timjan.
  3. Koka upp buljongtärning, vatten och porter och slå i formen så att det knappt når upp till översta potatisen. Grädda mitt i ugnen ca 45 minuter. Strö mot slutet på ost och gratinera hastigt så att ytan får fin färg.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept