Sjömansburgare med husets puré

45 m
4
Sjömansburgare med husets puré
Foto: TV4
45 m
4

Du behöver

Sjömansburgarna

  • 1 krm svartpeppar
  • 2 tsk salt
  • 0,75 dl dill och persilja, finhackad
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 dl pankoströbröd
  • 2 ägg
  • 1,5 dl grädde
  • 1 msk fiskkryddor
  • 0,5 kg fiskfärs av blandade fiskar och skaldjur
  • 3 dl gräddmjölk

Puré

  • 6 stora potatisar, mjöliga
  • 4 palsternackor
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk peppar
  • 50 g smör
  • 3 dl mjölk

Gör så här

  1. Burgarna
    Rör tillsammans alla ingredienser utom fiskfärsen till en smet. Tillsätt fiskfärsen och rör om så att allt blandar sig.
  2. Forma till 4 stora biffar och stek i smör. Efter 2 min på varje sida häller du på gräddmjölken och låter puttra på låg värme i 5-7 min. Ös hela tiden.
  3. Puré
    Skala och skär potatis och palsternackor till bitar för att påskynda kokningen. Mosa rotsakerna med en potatisstötare när de kokat klart. Tillsätt smör och mjölk. Vispa med elvisp och sätt till kryddor.
  4. Servera purén tillsammans med fiskburgarna och gräddsåsen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept