Sjömansburgare med husets puré

POPULÄRT
Sjömansburgare med husets puré
Foto: TV4

Sjömansburgare med husets puré

Av: Lillebil - Marstrand

Från: Halv åtta hos mig

16 ingredienser

45 m

Saftiga fiskburgare med smak av dill och persilja serveras till en krämig rotfruktspuré och gräddig sås.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Sjömansburgarna

  • 1 krm svartpeppar
  • 2 tsk salt
  • 0,75 dl dill och persilja, finhackad
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 dl pankoströbröd
  • 2 ägg
  • 1,5 dl grädde
  • 1 msk fiskkryddor
  • 0,5 kg fiskfärs, av blandade fiskar och skaldjur
  • 3 dl gräddmjölk

Puré

  • 6 potatisar, mjöliga
  • 4 palsternackor
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk peppar
  • 50 g smör
  • 3 dl mjölk

Gör så här

Burgarna

  1. Rör tillsammans alla ingredienser utom fiskfärsen till en smet. Tillsätt fiskfärsen och rör om så att allt blandar sig.
  2. Forma till 4 stora biffar och stek i smör. Efter 2 min på varje sida häller du på gräddmjölken och låter puttra på låg värme i 5-7 min. Ös hela tiden.

Puré

  1. Skala och skär potatis och palsternackor till bitar för att påskynda kokningen. Mosa rotsakerna med en potatisstötare när de kokat klart. Tillsätt smör och mjölk. Vispa med elvisp och sätt till kryddor.
  2. Servera purén tillsammans med fiskburgarna och gräddsåsen.