Sjömansbiff på högrev

Sjömansbiff på högrev
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Sjömansbiff på högrev

10 ingredienser

Många av “yrkesrätterna”, som sjömansbiff och skomakarlåda, kom till för att man hade begränsade möjligheter att värma maten. Alltså var det smidigt om allt låg i samma låda. Gott blev det på köpet!

Ingredienser

portioner
  • ca 600 g mörad högrev, skivad
  • salt
  • peppar
  • 8-10 potatisar, råa skivade
  • 3-4 gula lökar, skivade
  • 50 cl porter (öl)
  • 2-3 dl buljong
  • 1 lagerblad
  • persilja
  • smör, att steka i

Gör så här

  1. Krydda köttskivorna och bryn dem i smör i en panna.
  2. Varva potatis, lök och kött i en gryta, krydda mellan varven. Slå på porter och så mycket buljong att det nästan täcker.
  3. Lägg i lagerbladet och koka sakta under lock tills köttet är mört , ca 45 minuter. Strö på persilja och servera med rödbetor.