Sjasjlyk

Sjasjlyk
Foto: TV4

Sjasjlyk är en orientalisk rätt som från början bestod av enbart små välkryddade lammbitar uppträdda på spett. Numera lägger vi ofta till lök, tomater, bacon och annat efter behag.

17 mars 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 500-600 g lamm, i grytbitar
  • 2 st paprikor, i bitar
  • 8 st körsbärstomater
  • 8 st steklökar
  • 1 paket bacon
  • Marinad:
  • 1 dl rapsolja
  • 0,75 dl vinäger
  • 0,75 dl kinesisk soja
  • 2 klyftor vitlök, pressade

Gör så här

  1. Blanda marinaden, vänd ned köttet, låt dra några timmar.
  2. Ge lökarna ett uppkok i lättsaltat vatten.
  3. Varva avrunnet kött, lök, paprika, tomater och rullat bacon på spett. Pensla med marinaden och grilla sakta klart.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept