Drottningbakelser

Drottningbakelser
Foto: TV4

Drottningbakelser

Av: Siw - Piteå

Från: Halv åtta hos mig

9 ingredienser

30 min

Den här efterrätten är försvinnande god.

Dryckestips
Grand vin de Bordeaux, Chateau Menota

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 200 g digestivekex
  • 100 g smör, smält
  • 60 g färskost
  • 1,5 dl florsocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 tsk vanillinsocker
  • 200 g hallon/blåbär, frysta
  • 1 förp drottningkräm
  • 3 dl vatten

Gör så här

  1. Smula ner digestivekexen i en form eller portionsglas.
  2. Ringla smält smör över.
  3. Vispa ihop färskosten och florsockret hårt.
  4. Vispa grädden och vanillinsockret hårt i en annan bunke.
  5. Blanda ihop allt och fördela över kexbotten.
  6. Strö över 1 paket frysta hallon/blåbär.
  7. Vispa 1 påse drottningkräm med 3 dl vatten och häll över.
  8. Låt stå i kylskåp över natten.