Sis Kebab

Sis Kebab
Foto: TV4

De mycket välkända lammspetten från Turkiet är enkla att tillaga. Det viktiga är att köttet får marinera i 24 timmar för att få den rätta smaken. Spetten serveras till brynt ris, gröna bönor och sallad.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g benfritt lammkött från steken
  • 12 små gula lökar
  • 1 grön paprika
  • 1 röd paprika
  • 4 grillspett
  • Marinad:
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 dl olivolja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm malen kryddpeppar
  • 2 krm malen svartpeppar

Gör så här

  1. skala vitlöksklyftan. Rör samman tomatpuré, olivolja, salt och de två pepparsorterna till marinaden. Pressa ner vitlöken. Skär köttet i jämna tärningar, ca 3x3 cm. Lägg ner köttärningarna i marinaden, täck med plastfilm och låt köttet stå kallt i 12-24 timmar.
  2. Skala lökarna och förväll dem 5 minuter i lättsaltat vatten (2 tsk/liter vatten). Kärna ur, skölj och skär paprikorna i små fyrkanter.
  3. Ta upp köttet ur marinaden och sila den. Trä upp köttet varvat med lökarna och paprikabitarna på 4 grillspett. Grilla spetten 4-5 minuter på varje sida, pensla med marinaden då de vänds.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept