Sirkkus nektarinpaj

Många har efterfrågat nektarinpajen som Sirkku bakade i Grillmästarna, vilket inte är konstigt med tanke på hur god den är! 

Sirkkus tips: Jag smaksätter fyllningen efter vad jag tar för frukt/bär. Till nektariner använde jag vanilj och rom i smöret. Gör jag på äpplen tar jag kanel i smöret. Persikor blir gott med lite konjak eller whisky och vanilj.

11 augusti 2016
Visa mer

Du behöver

  • valfri frukt eller bär

Smörsirap

  • 150 g smör
  • 0,5 dl sirap
  • 1 dl grädde
  • ev smaksättning

Torra ingredienser

  • 2,5 dl havregryn
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl socker
  • 1 tsk bakpulver

Gör så här

  1. Värm ugnen till 170 grader.
  2. Fördela frukten/bären i botten på en form.
  3. Smält smöret och låt det koka ihop med sirapen. Häll i grädden.
  4. Blanda alla torra ingredienser och rör sedan ner smörsirapen ordentligt.
  5. Häll över frukten/bären och grädda i 30 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept