Sirap- och kaneläpplen

Sirap- och kaneläpplen
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Sirap- och kaneläpplen

7 ingredienser

En äppelurkärnare är ett fiffigt litet verktyg, med vars hjälp man snabbt fixar en god dessert.

Ingredienser

portioner
  • 6 syrliga äpplen
  • 2 dl strösocker
  • 3 msk malen kanel
  • smör
  • sirap
  • 100 g nötkärnor

Tillbehör:

  • vaniljsås

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225°. Gröp ur kärnhuset men behåll en botten i äpplena. Stick några hål i skalet med tandpetare. Ställ äpplena i en ugnsform.
  2. Fyll hålen med socker och kanel, täck med en smörklick och ringla över sirap. Stek dem mitt i ugnen cirka 20 minuter. Ös med sockerlagen några gånger.
  3. Hacka nötterna och strö över vid serveringen och bjud vaniljsås till.