Sallad med matvete, kyckling och Kvibille gräddädel

4

Du behöver

  • 4 st kycklingklubbor
  • 4 dl matvete
  • 1 kruka romansallad
  • 1 äpple, Ingrid Marie
  • 2 st salladslökar
  • 1 st rödlök
  • 1 röd paprika
  • 1 morot
  • 2 dl sugersnaps, för kokta
  • 1 msk grovsenap
  • 1 dl kallpressad rapsolja
  • 1 citron
  • 2 st skivor kavring
  • 50 g kvibille gräddädel
  • salt och peppar från kvarnen

Gör så här

  1. Krydda kycklingen med salt och peppar, baka i 200 grader i ca 20 minuter.
  2. Koka matvetet enligt förpackningen. Skär ner grönsakerna i grövre bitar.
  3. Blanda ihop senapen och oljan till en dressing, tillsätt grönsakerna och låt
  4. Marinera.
  5. Skär kavringen till större bitar och rosta i stekpanna till krispiga
  6. Krutonger.
  7. Vid servering blanda matvete, grönsakerna, salladen och smaka av med salt
  8. Och peppar.
  9. Strö över salladen med krutongerna och smulad ädelost.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept