Risoni "seafood" med tomat och dill

Du behöver

  • 2 dl risoni
  • 4 st torskfileèr á 150 g
  • 4 st havskräftor
  • 1 st rödlök, skalad
  • 0,5 gurka, skalad
  • 2 st plommontomater
  • 2 st sticklökar
  • 1 st rödpaprika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 dl skaldjursbuljong
  • 1 msk kallpressad rapsolja
  • 4 kvistar dill
  • 4 cirtonklyftor
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Koka risonin enligt anvisningar på förpackningen.
  2. Tärna gurka, tomat och paprika till grövre bitar. Skiva rödlöken tunnt.
  3. Fräs vitlök, saffran i oljan, slå på buljongen. Låt koka upp.
  4. Blanda alla ingredienser i den varma buljongen, smaka av med salt och peppar.
  5. Klyv kräftorna på hälften. Salta och peppra torsken och kräftorna och halstra i varm stekpanna i olja, tills de är gyllen bruna. Servera med citron.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept