Ripballontine med färska örter, confit på lår samt syltade kantareller

Du behöver

  • 3 st hela ripor
  • 1 tsk nitritsalt
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk socker
  • 1 msk hackad timjan
  • 1 msk hackad rosmarin
  • 1 msk hackad persilja
  • 5 dl ankfett alt. skirat smör

Gör så här

  1. Bena ur ripan, platta ut brösten, rimma lätt med salt och sockerblandningen.
  2. Bena ur riplåren och rimma i salt och socker blandningen.
  3. Sjud låren i ankfettet i ca 30 min.
  4. Strö över örterna över ripbrösten, linda till en korv i plast film samt aluminiumfolie.
  5. Baka sedan av i ugn i 80 grader i ca 25 min.
  6. Koka upp en ett två tre lag, lägg i råa kantareller och låt svalna.
  7. Till servering trä ripan samt kantarellerna på ett spätt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept