Egen pasta och ravioli med härlig sås

Jag tror att många inte vågar göra egen pasta för att man tror att det är för svårt. Men prova! Det är inte så svårt som det verkar. /Simon Johansson

Se Simon göra ravioli.


Se Simon laga pastasås.


Knepet är att reducera såsen ordentligt. Det ska nästan koka bort innan man har i grädden.

14 september 2010
4

Du behöver

Pasta

  • 3 dl durumvete
  • 1 dl bagerivete
  • 2 st ägg (eller tills degen blir smidig)
  • 1 skvätt olivolja

Ravioli

  • Överbliven brässerad stek eller köttfärs
  • 1 burk ricotta
  • Lite anklever eller kycklinglever

Sås

  • 1 st schalottenlök
  • 1 glas mousserande eller vitt vin, ca 2 dl
  • 2 dl grädde
  • Tryffelolja (finns överallt idag och är inte så märkvärdigt)
  • Peccorino eller parmesan

Gör så här

  1. Instruktionerna för pastan kommer strax!
Visa mer
Kommentera receptet
Paskkampanj

Fler goda recept